Az internetes világban is lehet sokszor bukni, még akkor is, ha az ember azt nem gondolná. Sajnos a pénz tudata sokunk agyát "eltompítja", nem tudunk normálisan, reálisan gondolkodni. Sokunk próbált meg világszerte pénzt keresni azt interneten több, és kevesebb sikerrel... Kezdhette amatőrként, a Paid To Click oldalakkal. Viszont ez a történet egy ismerősömről szól, akit nem szeretnék valódi nevén megemlíteni, legyen egyszerűen Vilmos.

Vilmos akkor még csak éppen 18 éves volt, amikor támadt egy ötlete:

Pénzt akarok keresni! 

Ezzel nincs is gond... Hát miért ne kereshetne pénzt bárki az interneten? Próbálkozni szabad, vagy be jön, vagy nem, de befektetni nem ajánlok nagyobb összeget. Így hát Vili az elhatározása után szépen beírta a Gugliba: 'Internetes pénzkeresés'. Keresgélt, nézelődött, s megtalálta az akkor még álmai üzletének gondolt Paid To Click, azaz a PTC oldalakat. Kattintgatott 1, majd 2 oldalon is reklámokat. 1-2 hét után már az oldalak száma 5-re nőtt. Vilmos sajnos nem látott növekedést keresetében, napi 1 órát kattintgatott, havi 5-6 dollárért. Vilmos ekkor megunta a dolgokat, és utána nézett más lehetőségnek is. 

Surfbar oldalak. Hmm.. Nos Vilmos ekkor rájött, hogy ez aztán az üzlet. Szép álmokat kergetett fejében, képzelet ereje meg volt. Rájött, hogy durva, mikre nem képes az emberi agy. Erre akkor jött rá, amikor azt álmodta, hogy fürdik, és csak úgy zuhannak rá a dollárok, míg azok teljesen nem ellepték őt.
A surfbarokkal semmit nem kell csinálni, csak úgy ott vannak a képernyőd egyik sarkán, és míg be van kapcsolva a számítógép (Vili álmában a pénztermelő gép), akkor ott hirdetéseket jelenít meg, így ezáltal tud pénzt adni, s mellette csinálhatja is a PTC oldalakat Vilmos.

Akkor viszont Vilmos nagyon elszomorodott, mikor Májusban teljes erejével dolgozott, és csak 6.79$ -t kapott. Vilmos utána számolt a dolgoknak, és rájött, hogy a PTC oldala, Surfbar oldalak nem kétszeresét keresik, amit Ő megkeres. 

Megint beírta a Google-be: 'Internetes pénzkeresés', majd egy befektetéssel foglalkozó oldallal találta magát szembe. Kecsegtető ajánlatok voltak fenn, sőt, majdnem hihetetlenek, de Vilmost meggyőzte a sok ezer, tízezer pozitív vélemény külső oldalakon. Vilmos rögtön be akart fektetni, hogy aztán pénzét többszörözze. De külső forrásból csak 5000 Ft-ot fektetett be. Eltelt a 40 nap, és az ígért összeg megjelent az oldalon az egyenlegén, ott virított a 10.600 Forintja. Vilmos ezt a pénzt ki akarta venni, míg az oldal egy olyan hibaüzenetett nem adott ki, hogy:

A kifizetés előtt legalább 100 dollárt be kell fektetni.

Szegény, már ismert Vilmosunk nem gondolta volna, hogy ez csalás, családjának sem hitt. Itt kezdődött a veszte, nem állt le 5000 Ft bukás után.

Csinált 12 db oldalt, abból 6 ugyanaz a témájú volt. Fél év múlva kapott a reklámokból összesen 20.000 Ft-ot, és természetesen első dolga volt megnézni (mint ahogy azt mindennap megtette), hogy az oldal még mindig elérhető e, és fizet e. Természetesen a sok ember még mindig azt ígérte, hogy fizet, alig volt 1-2 negatív vélemény, természetesen azt gondolta, mint manapság a sok fiatal, hogy:

Mi van negatííív?

Nem hitte el, hogy ez a lehetőség lehetetlen! Nincs olyan oldal, mely ilyen sok kamatot adna.

Vilmos betette mind a 20.000 Ft-ot, így az összes befektett összege elérte a 25.000 Ft-ot, melyből 53.000 Ft lett a futamidő alatt. Kikérte hát a pénzt, s az oldalon azt írták, hogy a kifizetéseket manuálisan, 24 óra alatt elvégzik. Eltelt 3 teljes nap, semmi. Átverve érezte magát ifjú Vilmosunk. Múltak a hetek, és 2 hét múlva megkapta az 53.000 Ft-ot. 
Az oldalon javították a kiírást.

Senki nem gondolta volna, hogy Vilmos tényleg megkapja az 53.000 Ft-ot. Kevés ilyen befektetési programról szóló eset történik, méghozzá ekkora kamatnál. Vili hát azonnal elújságolta az örömhírét mindenkinek.

Majd egy idő után Vilmos sok ismerőse, beleértve engemet is, az ő példáját követtük. Befektettünk 25.000 Forintot személyenként (összesen 5 személyről van Vilmoson kívül szó). Vártuk a napokat, főként a fizetésnapot. 2 napra rá Vilmos még továbbra is telhetetlen volt, befektette az 53.000 megszerzett Forintját. 
Sajnos a futamidő közepén az oldal elérhetetlenné vált hetekig, hónapokig, s örökre. 

Az oldal lehet, hogy fizetett 53.000 Ft-ot beetetésképpen, de az biztos, hogy ők többet kerestek rajtunk, és általánosítva az összes emberen, mint mi és többi ember társunk rajtuk. 

Azt tudom mindenkinek tanácsolni, ami Vilmos esetében jól kimutatkozik, hogy a megszerzett profitot soha se fektessük vissza, maximum az alap keresetet, soha se legyünk telhetetlenek, elégedjünk meg azzal, amink van, viszont ha nem akarunk megelégedni, akkor ha befektetési programhoz nyúlunk csak annyit áldozzunk be amennyi nem nagyon hiányozna, mert az interneten a sok befektetési program sajnos csak csalás, amely idővel, de egyszer úgy is kiderül.